PÓŁ DANIA

Przy takich dodatkach ryż nabiera charakteru pół-dania. Z ryżu i makaronu sojowego przyrządza się — dodawszy warzywa, mięsa, sosy — coś w rodzaju zimnej sałatki-dania.W gorącym  klimacie potrawy takie cieszą się dużym powodzeniem.Bardzo często w całym tym regionie daniom gotowanym towarzyszą surowe lub tylko sparzone warzywa, liście, aromatyczne kłącza i korzenie. Jada się je maczając w sosach, razem z daniami mięsnymi. Czasem takie dodatki smakowe, pokrajane w niewielkie kawałki lub talarki, wrzuca się do gotowego dania mięsnego. Podobnie jak w Azji Wschodniej, i w Południowo-Wschodnie] jada się tradycyjnie siedząc na matach, w sposób nazywany u nas „tureckim , jedynie kobiety siadają ułożywszy sobie nogi w bok.

Witaj na moim serwisie ! Zamieszczam tutaj wielotematyczne artykuły związane z hobby. Znajdziesz tutaj artykuły dla prawdziwych facetów. Zapraszam do czytania!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)